Шефът на "Пирогов": Имунната система на нацията е срината

Шефът на "Пирогов": Имунната система на нацията е срината

бТВ

A A+ A++ A

Имунната система на нацията е срината, има увеличение на посковидните ефекти. Това заяви в ефира на "Събуди се" по НОВА ТВ директорът на "Пирогов" Валентин Димитров.

2023 трябваше да се въстанови нормалния ритъм на работа на "Пирогов" след пандемията и годината беше много трудна, като над 250 хил. пациенти са преминали през билницата, 18 хил. от тях неосигурени. 25 хил. операции са били извършени в лечебното заведение за миналата година. Тежките случай са много, заключи Димитров.

Между 3 и 15-16 годишна възраст са пострадалите от пиратки тази година, случайте са 10, каза Димитров. Последствията от гръмнала пиратка в ръката са тежки и водят до инвалидизация. Едното пръстче липсва на 3-годишното дете, пострадало тази година от инцидент с пиратки, каза още той.

Пирогов беше превърната в COVID болница по време на пандемията, сега при нас не се лекуват болни от COVID. Имунната система на нацията е срината, има увеличение на посковидните ефекти, каза още шефът на "Пирогов".

Жената, постарадала при убийството на Алексей Петров била в тежно състояни, но всичко приключило положително. Прекарала в билницата повече от месец.

1,5 млн лева са разходите за пациентите от Нагорни Карабах, които вмомента са изцяло за сметка на болницата, каза още той.

На въпрос дали ще подаде оставка ако обвиненията от здравния министър се окажат вярни, Димитров отговори така:

„Ако излезнат данни за нарушения от моя страна, ще си понеса отговорността."

Получих политическа подкрепа, без да съм я искал. Това означава признание за това, което съм свършил. 853 хил. лева е печалбата на Пирогов, каза Димитров.

Най-големият ми успех е, че колегите в болницата ми казаха, че съм пироговец, посочи още той.

#Валентин Димитров #"Н.И.Пирогов" #имунна система

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници