Цветанов: Ще спечелим, защото сме силни, знаещи, можещи

Цветанов: Ще спечелим, защото сме силни, знаещи, можещи
Бойко Борисов раздава автографи на симпатизанти на среща в Кюстендил Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще спечелим на 12 май, защото сме силни, защото сме знаещи, защото сме можещи. Трябва да работим много, за да можем да постигнем успехи. Трябва да реализираме проекти, за да развиваме всяка област. Това заяви снощи председателят на предизборния щаб на ГЕРБ Цветан Цветанов на среща с избиратели в Кюстендил.

Победата на ГЕРБ на изборите е важна, за да не бъде дестабилизирана държавата, подчерта лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по време на срещата. Днес Евростат обяви, че България е на второ място по най-нисък външен дълг и на четвърто място по най-нисък дефицит в Европейския съюз. Това ни прави съизмерими с Германия и Швеция. А по времето на Тройната коалиция бяхме съизмерими с „Батко и Братко“, заяви Борисов.

Според Борисов данните на Евростат оборват още една лъжа на Станишев и Орешарски. „Ние сме оставили максимално дисциплинирана и финансово стабилна държава. Идват много тежки времена. Европа влиза във все по-голяма криза. Нека да бъдем отговорни и да не се поддаваме на провокации. Победата на ГЕРБ на изборите е важна, за да не бъде дестабилизирана държавата“, подчерта Борисов. Председателят на ПП ГЕРБ посочи Кюстендил като лош пример за управлението на партиите на прехода в последните 20 години.

„Мая Манолова предупреждаваше сутринта в ефира на една телевизия, че ще има тук няколко човека, които да свиркат и точно така стана. Но това е социологията на Станишев. Тук има 6 човека, които да свиркат срещу всички останали“, припомни Борисов. Той беше категоричен, че такива провокации са опасни, а хората очакват да чуят от политиците реални управленски програми. „Защо тук нищо не е построено, питайте Мая Манолова. Защото с приватизацията, която за 20 години направиха тези преди нас, съсипаха всички заводи“, заяви Борисов.

По думите му бъдещето на Кюстендил е свързано с реализирането на проекта Коридор №8. „Виждате, че в Дупница развитието е много по-добро заради изграждането на автомагистрала „Струма“, реализирано от правителството на ПП ГЕРБ. В същото време направихме най-много детски градини и запазихме най-дългото майчинство в Европа“, припомни председателят на ГЕРБ.

„По време на нашето управление защитихме черешовите производители в Област Кюстендил от кражбите и грабежите. Помните какво се случваше в този регион по време на Тройната коалиция“, заяви зам.-председателят на ГЕРБ и председател на Националния предизборен щаб Цветан Цветанов.

„Когато нямаш политика, когато нямаш програма, търсиш само провокацията. ГЕРБ има своята програма и отчита това, което е свършила по време на най-голямата икономическа криза“, посочи той. По думите му ГЕРБ е единствената политическа сила в България, която отчита какво е свършила след мандата си.

„С идването на власт през 2009 г. ГЕРБ върна доверието на Брюксел към България. По време на Тройната коалиция бяха усвоени под 1% от евросредствата, защото те обичаха да има „Батко и братко“ и да си правят седянки“, подчерта Цветанов.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ припомни, че в общините, в които управляват кметове от партията, има реализирани много проекти. „На изборите на 12 май ще участват 45 партии и коалиции. Много от тях ще запомним само с това, което могат да развалят, но не и с това, което могат да градят.

(По агенция „Фокус“)

#Борисов #Цветанов #избори #Кюстендил #среща #симпатизанти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници