"Дер Щандарт": Борисов - нарцисът в страната на разглезените мъже

"Дер Щандарт": Борисов - нарцисът в страната на разглезените мъже
Борисов направил първата си голяма грешка с назначаването на Симеон Дянков за финансов министър, смята Радева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Нарцис с изключителен чар в очите на българите - така представя Бойко Борисов австрийският вестник "Дер Щандарт".

Престижното издание потърсило за експертното мнение за нагласите преди изборите социоложката Мира Радева, съобщава "Дневник".

"Част от избирателите очевидно са разочаровани от изхода на протестите. И хората, които досега са гласували вдясно от центъра, няма да се прехвърлят толкова лесно вляво", обяснила Радева.

Тя обяснила, че бившият премиер Бойко Борисов има изключителен чар в очите на сънародниците си. И ако правителството е провеждало малко по-умело икономическата си политика, би могло без проблеми да бъде преизбрано и след провеждането на редовните парламентарни избори през лятото.

Борисов направил първата си голяма грешка с назначаването на Симеон Дянков за финансов министър, а Борисов е вярвал безрезервно на Дянков, а и не е имало как да предвиди социалната и икономическата криза, според казаното от Радева пред "Дер Щандарт".

"Борисов е нарцис. Той си казва: "Не ме интересува дали предприемачите ме харесват или не - важното е, че народът ме обича", обобщава социоложката.

Според нея, за да се разбере кризата, в която е изпаднал Бориосв, трябва да се познава психологията на българския мъж и да се подчертае, че обществото ни е партиархално - прощава грешките на мъжете.

Радева коментирала пред австрийския вестник, че мъжете в България като цяло са разглезени и си намират извинения за всичко. И на по-късна възраст те продължават да играят - представяйки се или за силния мъж-каратист, или за малкото опърничаво момче.

"Това е ирационално, незряло, но е факт", казва тя.

#Мира Радева #Бойко Борисов #избори #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници