Станишев: Некадърниците опоскаха държавата

Станишев: Некадърниците опоскаха държавата
Станишев изтъкна и че фискалният резерв към този момент е 3,9 млрд. лв., т.е. под санитарния законов минимум за една страна във Валутен борд. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Опоскаха хазната – некадърниците, заяви лидерът на БСП Сергей Станишев пред симпатизанти в Стара Загора.

"Само за първите два месеца към момента, в който ГЕРБ паднаха от власт, изгонени от българските граждани бюджетният дефицит достигна 732 млн. лв., при планиран до края на година 1,1 млрд. лв. Това е ужасна цифра като се има предвид, че по сравнение с първите два месеца на 2012 г. увеличението на бюджетния дефицит е с близо 30%. Опоскаха хазната – некадърниците", коментира червеният лидер, цитиран от БГНЕС.

Станишев изтъкна и че фискалният резерв към този момент е 3,9 млрд. лв., т.е. под санитарния законов минимум за една страна във Валутен борд.

Той припомни още, че просрочените задължения на държавата и на общините са 280 млн. лв. , а невърнатото ДДС е над 360 млн. лв.

"Тоест става дума за 660 млн. лв. общо неразплатени от "Борисов и компания" - пари към бизнеса, към български граждани и това е ужасно наследство", категоричен е лидерът на БСП.

#Сергей Станишев #Стара Загора #БСП #ГЕРБ #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници