Росен Плевнелиев: Да приключим с ДС по достоен европейски начин

Росен Плевнелиев: Да приключим с ДС по достоен европейски начин
Повече от 22 години се разхождат папките с частично показана, непоказана информация по темата ДС, искам да сложим точка, обяви президентът Росен Плевнелиев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разпоредил съм службите "Военна информация" и Националната разузнавателна служба да предоставят архивите, за да се сложи точка на темата с досиетата, обяви президентът Росен Плевнелиев, цитиран от агенция „Фокус"

"Моята голяма надежда е, че този път ще е различно", каза Плевнелиев.

"Видяхте позицията ми по темата за ДС. Тя е същата – повече от 22 години се разхождат папките с частично показана, непоказана информация по темата ДС. Чухте мнението ми вчера, че аз искам да сложим точка и край", припомни президентът.

"Затова съм се разпоредил на Военна информация, Национална разузнавателна служба, да предоставят и малкото останали архиви, спешно и оттам нататък Агенцията по архивите да има пълната информация, да я обработи и подреди, а от догодина да я дигитализира", каза Плевнелиев.

"По този начин, по един достоен европейски начин и подход, да затворим темата ДС веднъж завинаги", обяви президентът.

„Работата със СРС-та, съмненията за предпоставки за незаконно подслушване, нека веднъж завинаги законът да се промени така, че да можем всички да спим спокойно. Да има ефективен контрол и да няма предпоставки за незаконно подслушване", каза Плевнелиев.

По думите му това е възможно да стане в следващото Народно събрание и той лично ще помоли депутатите в следващия парламент „да покажем, че можем да се учат от грешките си".

#Росен Плевнелиев #ДС #досиета #СРС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници