Роман Василев: От 2008 г. за е-правителството са инвестирани 100 млн. лв.

Роман Василев: От 2008 г. за е-правителството са инвестирани 100 млн. лв.
Министърът съобщи също, че скоро предстои тестването на три проекта за 50 услуги, предоставени електронно от Столичната община, 10 нови електронни услуги на държавната администрация, както и за съвместни проекти между държавната и общинските администрации
A A+ A++ A

Над 100 млн. лв. са били инвестирани от 2008 г. за развитие на електронното правителство, но разпокъсаната работа и това, че не сме организирали единна структура, е нещо, което най-много пречи на работата.

Това заяви Роман Василев, министър на развитието на електронното правителство по време на откриването на проект за повишаване на административния капацитет и електронните услуги в Агенция „Митници“, предаде БГНЕС.

Василев акцентира именно върху нуждата от повече координация на проектите за електронно правителство, давайки пример с проектите в услуга на малкия и средния бизнес на общинско ниво, като според него е нужно такива проекти да бъдат разпространявани в повече от една община, за да не е нужно всеки район да разработва собствен проект.

Министърът съобщи също, че скоро предстои тестването на три проекта за 50 услуги, предоставени електронно от Столичната община, 10 нови електронни услуги на държавната администрация, както и за съвместни проекти между държавната и общинските администрации.

#Роман Василев #е-правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници