Едвин Сугарев: Част от подслушванията са частни поръчки

Едвин Сугарев: Част от подслушванията са частни поръчки
„Не е честно да говорим за „българския Уотъргейт“. Аз имам информация, че част от тези хора работят частно“, коментира Едвин Сугарев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Част от подслушванията са ставали по частна поръчка, а не по искане на висшите структури на МВР. Това обяви общественикът и бивш член на ръководството на СДС Едвин Сугарев пред бТВ.

„Няма данни това да е поръчка от висшите структури на МВР, не е честно да говорим за „българския Уотъргейт“. Аз имам информация, че част от тези хора работят частно“, каза Сугарев, цитиран от „Стандарт“.

Председателят на вътрешната комисия в 40-ото Народно събрание Минчо Спасов също е на мнение, че СРС-тата са се използвали за лични нужди, но именно от ръководството на МВР.

„Най-лошото в ситуацията е, че МВР се ползва като частна организация за лични нужди, независимо дали са бизнес или лични целите. Това е одомашняване на институциите“, коментира от своя страна Спасов.

Според него има нарушение на конституцията, а четиримата разследвани служители на СДОТИ трябва да получат прокурорска защита, защото надали са подслушвали по свое желание.

#Едвин Сугарев #МВР #подслушване #Минчо Спасов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници