Плевнелиев: Лондон няма да спира българите

Плевнелиев: Лондон няма да спира българите
Росен Плевнелиев е получил уверение от Лондон, че процесът на отпадане на трудовите ограничения от следващата година ще премине спокойно. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Няма заплаха от въвеждане на ограничения за работа във Великобритания за български и румънски граждани след 1 януари 2014 г., стана ясно след срещите на президента Росен Плевнелиев с британския министър-председател Дейвид Камерън и с представители на британския кабинет в Лондон, съобщи Дарик.

Плевнелиев е получил уверение, че процесът на отпадане на трудовите ограничения от следващата година ще премине спокойно.

„Държави като Швеция и Франция вече показаха, че България не е проблемна от тази гледна точка“, коментира президентът и отрече категорично възможността от миграционен наплив на български граждани в други държави от ЕС.

Плевнелиев обсъди проекта „Набуко-Запад“ с представители на британската компания British Petroleum, която страните – участнички в проекта, се надяват да привлекат като стратегически инвеститор.

Президентът припомни, че България има нужда от диверсификация на източниците на газ и че страната ни ще подкрепи „всяка тръба, която потенциално ще премине през българска територия“.

По отношение на „Набуко-Запад“ президентът допълни, че реализацията му е на „финалната права“.

Плевнелиев беше в британската столица за участие в траурната церемония за погребението на Маргарет Тачър.

#Росен Плевнелиев #Лондон #България #Великобритания #Маргарет Тачър #Швеция #Франция #Набуко-Запад

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници