Костов: 110-те милиона за подслушване можеха да отпушат икономиката

Костов: 110-те милиона за подслушване можеха да отпушат икономиката
Ако се отвори пространство за малкия бизнес да разкрие поне по още едно работно място, безработицата ще се сведе веднага до нормалните граници, категоричен е Иван Костов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Парите, дадени за подслушване, можеха да отпушат икономиката, смята лидерът на ДСБ Иван Костов.

„110 милиона лeвa, дадени от държавата за подслушване в днешното състояние на мизерия, са огромни пари. По-добре би било да се използват за погасяване на част от задълженията на фирмите, които са на стойност 300 милиона лева“, обяви Костов в Русе, цитиран от БГНЕС.

„Това би отпушило икономиката. Парите за подслушване са неразумно висока сума, а ефект от него няма“, категоричен бе тъмносиният лидер.

Костов коментира още, че има силна необходимост да се защити пазарът, тъй като при монополните цени има поскъпване със 120%, докато в останалите сфери то е средно 87%.

„Монополите са изтеглили огромни пари от потреблението и създават нелоялна конкуренция. Парите се изнасят навън като монополни печалби, а за да има средства, които да се харчат, те трябва да дойдат отнякъде“, заяви Костов.

Той обясни, че ако се отвори пространство за малкия бизнес да разкрие поне по още едно работно място, безработицата ще се сведе веднага до нормалните граници.

Костов отново припомни, че неговата партия предлага да няма облагане с плосък данък от 10% на минималната работна заплата.

Плоският данък да се плаща само върху сумата, която се образува от разликата между минималната работна заплата и дохода, предлагат от ДСБ.

#Иван Костов #Русе #подслушване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници