Розов диамант продаден за рекордна сума

Розов диамант продаден за рекордна сума
A A+ A++ A

34,64-каратов розов диамант беше продаден на търг в Ню Йорк за близо 40 милиона долара, поставяйки нов рекорд на аукционна къща „Кристис“. Диамантът е „един от най-големите и най-изящни розови диаманти в света“ с „прекрасен произход“, заяви директорът на отдел „Бижута“ на аукционната къща Франсоа Кюриел преди търга. Анонимен участник в търга, който наддавал по телефона, платил 39 323 750 долара, или над 1 милион долара за карат за камъка от древна диамантена мина в Южна Индия, съобщи БГНЕС.

В миналото розовият камък бил собственост на кралското семейство на Хайдерабад, а от 1960 г. - на лондонския клон на марката Van Cleef & Arpels. Тя платила 46 000 паунда за него, равняващи се на днешни 1,3 милиона долара, съобщи „Кристис“. Общо 80 милиона долара бяха платени за бижутата по време на търга в Ню Йорк, включително малко под 4,5 милиона долара за 30,32-каратов правоъгълен диамант и 3,3 милиона долара за диамантен пръстен на Хари Уинстън.

Досега най-скъпият диамант, продаден на търг на „Кристис“, е 31-каратов диамант „Вителсбах“, който през 2008 г. беше продаден за 24,3 милиона долара.

#розов диамант #търг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници