ДПС поиска досъдебно производство срещу Цветан Цветанов

ДПС поиска досъдебно производство срещу Цветан Цветанов
Лютви Местан призова Бойко Борисов да оттегли Цветанов от листите на ГЕРБ и да му отнеме статута на председател на предизборния щаб. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Да се образува още едно досъдебно производство срещу Цветан Цветанов“, поиска лидерът на ДПС Лютви Местан по повод проверката на прокуратурата, която установи предпоставки за незаконно подслушване от страна на МВР.

Местан определи скандала като „българския Уотъргейт или Цветановгейт“. „Ние няма да влизаме в конкретиката на скандала. За нас са важни политическите измерения на този скандал“, каза Местан.

Той обяви, че ще повярва на Бойко Борисов, ако отнеме статута на председател на предизборния щаб на Цветанов и го призове да се оттегли от листите на ГЕРБ.

„Борисов трябва да постъпи с Цветанов така, както с Мирослав Найденов, когото махна от листите на ГЕРБ“, допълни лидерът на ДПС.

По думите на Местан главният прокурор Сотир Цацаров „дава ясни знаци, че ще прилага стриктно закона и няма да се поддава на внушенията на политическата конюнктура“.

„Смятам, че с образуването на 4 досъдебни производства във връзка със сигнала за незаконни подслушвания, той продължава тази линия. Очакваме той да бъде една идея по-дързък и да образува още едно досъдебно производство спрямо лицето, което по Закона за СРС носи пряката отговорност – и политическа, и наказателна, за осъществяването на контрола по прилагането и използването на СРС – разпоредбата на член 34 а. Това е министърът на вътрешните работи“, каза Местан.

#Лютви Местан #Цветан Цветанов #Бойко Борисов #МВР #Сотир Цацаров #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници