Кунева: Да разкрием поръчителите на подслушванията

Кунева: Да разкрием поръчителите на подслушванията
Питам: на какво основание бившите управляващи отново искат доверието на българските граждани, обяви Меглена Кунева, след като прокуратурата оповести резултатите от проверката с подслушванията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Днес прокуратурата потвърди всичките ни най-големи страхове. Вече стана ясно, че живеем в обществото на страха и диктата. Най-лошите практики, въведени и използвани от тоталитарните режими, са използвани и днес – шест години след присъединяването на България към ЕС. Това каза лидерът на Движение „България на гражданите“ Меглена Кунева по повод оповестяването на резултатите от проверката на прокуратурата за незаконното подслушване в страната, предаде БГНЕС.

„Ужасяващо е, че вместо да се стремим да повишим доходите, качеството на образованието и здравеопазването, ние се занимаваме със защита на базови свободи, които би следвало да са защитени от Конституцията. Изумително е, че всички ние сме подложени на подобна политическа репресия“, каза още Кунева. За каква свобода може да става дума, когато стотици милиони левове са разходвани за незаконно подслушване на политически опоненти на властта, представители на бизнеса, журналисти и правозащитници.

Прокуратурата не бива да спира своето разследване до изпълнителите на незаконното подслушване. Напротив, трябва да се стигне до поръчителите, тъй като отговорността е единствено и само на бившия премиер Бойко Борисов и бившия министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. Питам: на какво основание те отново искат доверието на българските граждани, каза още Кунева.

#подслушване #избори #Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници