Мините искат по-високи цени на въглищата

Мините искат по-високи цени на въглищата
Ако искането на мините за увеличение на цените на въглищата бъде уважено, то ще доведе до поскъпване на тока и за крайния потребител, коментира председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мините и енергийните дружества поискаха поредно поскъпване на тока стана ясно на заседание на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, съобщава „Дарик".

Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев ще решава дали да позволи увеличението, а от енергийния регулатор заявиха, че ще следят стриктно разходите на енергоразпределителните дружества.

Ако искането на мините за увеличение на цените на въглищата бъде уважено, то ще доведе до поскъпване на тока и за крайния потребител, коментира председателят на ДКЕВР Евгения Харитонова.

„Това, което лично мен ме опасява, въпрос за въглищните централи, тъй като мините поискаха увеличение на цената на въглищата, а те участват много съществено в цената на произведената енергия от централите", каза Харитонова.

Тя добави, че зависи какво ще реши министерството, защото цената на въглищата се определя със заповед от Министъра на икономиката, енергетиката и туризма.

#ДКЕВР #мини #цени #въглища #Евгения Харитонова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници