СНИМКИ Мъчат ли ги санкциите? В Петербург хляб, 400 гр. пиле и 2 супи струват 8 лева

СНИМКИ Мъчат ли ги санкциите? В Петербург хляб, 400 гр. пиле и 2 супи струват 8 лева
A A+ A++ A

В последно време е модерно да се "удря" по руснаците и да се сочат с пръст. Най-вече като народ, който е потърпевш от политиката на управниците си. Не са редки случаите, когато в социалните медии се чуват изрази като - "Те руснаците си го заслужават, след като търпят режима на Путин". Дали обаче западните санкции толкова много влияят на икономиката на най-голямата държава в света и рефлектира ли това на обикновения руснак. Отговор чрез свидетелство дава българката Кремена Станилова, показвайки касови бонове от известен магазин в Санкт Петербург. Изводите, които могат да се направят от документираната обиколка из универсалния магазин са, че в сравнение с нас - руснаците пазаруват доста по-евтино, а и качеството на стоките там е по-високо.

ЕТО КАКВО ПУБЛИКУВА НАШЕНКАТА:

Как се мъчат руснаците след две години санкции?

"Пасаж" е един от най-старите и големите универсални магазини в Русия. Построен е 1848 година, a през 1961 г.в него е открит първият женски универмаг в СССР от типа на нашата модна къща и магазини "Валентина". В момента в този луксозен магазин се помещават всякакви руски и световни марки за дрехи, козметика и бижутерия. Световните са си тука. Не са забегнали. Само някои от политкоректните. А една част от напусналите през март миналата година тихом-мълком сe върнаха.

Магазинът има вход откъм пъпа на "Невски" проспект и друг вход откъм прочутата "Италианска" улица, където са едни от най-известните театри в Петербург.

"Пасаж" е дълъг около 200-250 метра и в приземния етаж по цялата му дължина има супермаркет. От едната страна на този пасажен супермаркет са си обичайните стоки от хипермаркетите в Бг с цени, за които можем само да мечтаем. Има вносни стоки, но повечето са тяхно родно производство. Цени на такива стоки съм публикувала предишни пъти при предишните си идвания тук.

Но този пост е посветен на другата дължина на магазина, където са разположени щандове и готвачи, които готвят пред очите на клиентите храна от всякакви национални кухни - руска, френска, италианска, грузинска, узбекска, японска, китайска и др. Можете да си вземете храна и да я хапнете на място, можете да си я стоплите на някоя от микровълновите печки на изхода, ако я искате гореща, можете да си я поръчате чрез приложение и само да минете да си вземете пакета. Като казах изход, се сетих, че можете да минете от край до край на магазина и да излезете, без някаква охрана да ви дебне. Нито ще се блъскате в някакви бариери, които да ви попречат да излезете. Хората си минават през касите или селфчека чинно.

Не ти махат и марките, които биха могли да пискат на излизане. Може би защото руският Биг Брадър не спи.

До тук добре. И в България е така. Ще кажат някои.

Помествам касов бон отпреди два часа. Френска багета, две богати пилешки супи и 400 грама пиле на грил. Общо за 8 български лв. с кутиите и торбичката. За пилешкото мога да кажа, че е като онова от двора на баба ни по вкус, текстура, аромат. На табелата на щанда пише местно производство. Приготвено без маринати и всякакви други подобрители. Щото нашите и с подобрители не могат да докарат този натурален вкус.

Та, обикновеният руснак се мъчи с огромна багета за няколко хранения за 75 стотинки, 2 бр.супа с пилешко за около 1.50 всяка, печено пиле 400 грама около 4 лв. На пъпа на най-скъпия град.

За справка в съседен супермаркет търсеха персонал от 50000 до 120 000 рубли в зависимост от позицията.

Не че тук няма дивотии и социални несправедливости, но пък относно храна, ток и парно живи да ги ожалиш. Не ли?

PS. И ако някой извади картата, че това е чужда верига, бива да си отговори що чуждата верига е в Русия при тези санкции и що 70 % от стоката е родно производство. И вътре се ползват от това обикновени руснаци. Подобни снимки имам и от март миналата година в руската верига Петерочка или в руски фермерски магазин от уж скъпите от тази година февруари.https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10225170646713089&id=1227780622

Та, България ми е много скъпа, но истината ми е дваж по-скъпа.

Толкоз!

Който в какво иска да вярва. Да го пише в графа пропаганда. Че нямаме нов Ботев да напише пак едно "Кукуригууу" за събуждане.

#Русия #Санкт Петербург #големи магазини #магазин #цени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Търговия
Последно от Търговия

Всички новини от Търговия »