До два месеца решават дали да отнемат лиценза на ЧЕЗ

До два месеца решават дали да отнемат лиценза на ЧЕЗ
Председателят на ДКЕВР посочи, че все още не е запозната с доклада от проверката на АДФИ именно на дейността на електроразпределителното дружество. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До два месеца, тоест до средата на юни, ДКЕВР ще вземе своето окончателно решение дали да бъде отнет лицензът на електроразпределителното дружество ЧЕЗ, заяви пред журналисти председателят на Държавната комисия по енергийно и водно регулиране (ДКЕВР) Евгения Харитонова.

Председателят на ДКЕВР посочи, че все още не е запозната с доклада от проверката на АДФИ именно на дейността на електроразпределителното дружество.

Във вторник, следващата седмица,  ДКЕВР на открито заседание, ще разгледа въпроса с отнемане на лиценза на електроразпределително дружество „ЧЕЗ" заради установени системни нарушения от други институции.

„Нека да е ясно обаче, че комисията ще разгледа лицензите на „ЧЕЗ Разпределение" и „ЧЕЗ Електро", тъй като „ЧЕЗ България" не е лицензиант у нас", уточни председателят на държавния регулатор.

Харитонова уточни, че това е дълъг и важен процес, тъй като, ако регулаторът по някакъв начин наруши закона, България ще трябва да плати за това нарушение.

#ЧЕЗ #ДКЕВР #Евгения Харитонова #Държавната комисия по енергийно и водно регулиране

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници