Прошков: Управленската немощ води до ченгеджийски прийоми

Прошков: Управленската немощ води до ченгеджийски прийоми
Излизаме на война с пошлостта, заяви Прошко Прошков при откриване на кампанията на движение "България на гражданите"- Снимка: Движение "България на гражданите".
A A+ A++ A

Председателите на РИК са членове на ГЕРБ, а доста от водачите на листите на партията са бивши началници на районни полицейски управления. Опитът по този начин да си вземеш изборите в дългосрочен план не води до нищо.

Управленската немощ води до развитие на ченгеджийски прийоми. Това каза за БГНЕС кандидатът за депутат и говорител на предизборния щаб на движение "България на гражданите" Прошко Прошков след старта на предизборната кампания на партията.

Кампанията започна с поднасяне на цветя пред столичния паметник на Патриарха на българската литература Иван Вазов. След което лидерът на ДБГ Меглена Кунева се отправи на път за обиколката на около 200 населени места в страната, където ще се проведат срещи с гражданите, в които ще участват и лидери на изборни листи.

Междувременно младежките членове и доброволци на партията ще проведат анкета относно желаните от гражданите промени в Конституцията. Надяваме се, че изборите ще са честни и прозрачни, но нямаме индикация, че това ще се случи, каза още Прошков, визирайки начина по който се работи от МВР, което по неговите думи все още е под контрола на Цветан Цветанов.

"Това не ни спира, ние ще се борим, защото на 12 май с изборите не приключва битката. Ние ще бъдем парламентарна сила, която ще трябва да я започне тепърва. Това е нашето убеждение, въобще не става дума за един месец", добави той. Честните избори, функциониращата справедливост, а именно съдебната система, както и свалянето на клещите на държавата от хората и бизнеса са трите основни промени, които трябва да се случат спешно, за да се превърнем в нормална държава, смята Прошков.

"В това нещо който не вярва, който смята, че това е клише и подхожда цинично, е просто политически тарикат", добави той. Ние няма да бъдем политически тарикати, просто ще обиколим страната и ще говорим с хората, заяви политикът. Ние няма да кълнем, няма да сме негативни, продължи Прошков.

"Излизаме на война, ако трябва въобще да говорим за война, с пошлостта, милиционерщината и липсата на управленска визия, на нещото, което искаме да бъдем след 10 години", обясни той. По неговите думи това статукво има политическо изражение, което се вижда всеки ден.

"Дали Борисов - Доган, дали Цветанов - Местан няма никакво значение.

#"България на гражданите" #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници