Кукли на ГЕРБ: Раз, два, три... дайте ни пари!

Кукли на ГЕРБ: Раз, два, три... дайте ни пари!
Бившите управляващи не се посвениха да се снимат с всеки желаещ, разбира се, след скромна дажба. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

За кратко политическият театър се премести от НС до близкия Софийски университет „Св. Климент Охридски“, където бившите управляващи от ГЕРБ обикаляха в търсене на… парите на гражданите.

Но зад лицата на Бойко Борисов, Цецка Цачева, Цветан Цветанов и Симеон Дянков стояха ентусиазирани млади кукловоди, предаде БГНЕС.

Куклите на политиците обиколиха няколко пъти фасадата на университета и близкия подлез и използваха срещите си с потенциалните избиратели не за да представят предизборните си стратегии или да агитират, а да искат по някой друг лев от минувачите.

Основно място в днешните им изявления заемаше даването, като куклите на родните политици с ентусиазъм и отворени ръце доближаваха всеки гражданин и искаха да им се даде. Крайната им цел бе също толкова благородна - не да попълнят финансовия резерв или да съберат средства за заплати, пенсии или социални помощи, а да съберат достатъчно, за да могат да си купят по още някой друг нов апартамент.

И докато бившите министри и председателят на парламента бяха издокарани в костюми, експремиерът Борисов бе облечен в затворническа униформа. В опити да вземат нещо повече „политиците“ бяха подготвили и свой кратък танц, акцентиращ не на сложна хореография, под надслова: „Раз, два, три, дайте ни пари“.

Иронизацията на родното политическо пространство привлече любопитните погледи на много от минувачите, въпреки че голяма част от хората бяха твърде забързани, за да обърнат внимание на „политиците“. Или може би спектакълът не им се стори достатъчно забавен поради твърде голямата прилика с реалността.

Бившите управляващи от своя страна не се посвениха да се снимат с всеки желаещ, разбира се, след скромна дажба.

#избори #Бойко Борисов #Цецка Цачева #Цветан Цветанов #Симеон Дянков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници