Орешарски: Обещанието за 250 000 работни места на БСП е трудна, но изпълнима цел

Орешарски: Обещанието за 250 000 работни места на БСП е трудна, но изпълнима цел
Реалната инфлация е 25%, а не 15%, обяви Пламен Орешарски. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Предизборното обещание на БСП за създаване на нови 250 000 работни места е трудна, но изпълнима цел, обяви кандидатът на червените за премиер Пламен Орешарски в Дупница, цитиран от Дарик.

По думите на бившия финансов министър реалната инфлация е 25%, а не 15%, каквито са официалните данни, и това се отразява драстично върху потребителската кошница на българина.

„Безцелно бяха изхарчени свободната част от фискалните резерви, натрупани дългове, декапитализирани държавните предприятия. Най-голямата грешка беше в икономическата политика и натиска, който беше упражнен върху бизнеса“, коментира Орешарски.

Според него, когато местният бизнес се почувства по-свободен да инвестира, ще дойдат и чуждите инвестиции, а в последните години те са малко.

Орешарски допълни, че преди всичко трябва да се подобри инвестиционният и стопанският климат, така че да се насърчи отново стопанската предприемчивост, да се създаде среда, в която местните инвеститори не трупат банкови депозити, а отново инвестират в производства, услуги и в работни места.

#Дупница #Пламен Орешарски #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници