Проучване във „Фейсбук“: Българинът се тормози от липсата на перспектива, а не на храна

Проучване във „Фейсбук“: Българинът се тормози от липсата на перспектива, а не на храна
Протест на недоволните студенти срещу вдигането на таксите в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Българите ги тормози повече липсата на перспектива, отколкото на храна, сочи крайният резултат от  проучването „Изборът на България“, направено непосредствено преди началото на предизборната кампания в България сред потребителите във „Фейсбук“, предаде БГНЕС.

Докладът се базира на проучване, което изследователският екип на Flip.bg реализира през месец април 2013 г.

Почти 60% от анкетираните са се сблъсквали с дилемата, че може би трябва да напуснат България. Голяма част, или 73%, са посочили, че за тях най-важният приоритет е да могат да видят перспектива за себе си и семейството си.

Очертани са общо 10 водещи категории проблеми, за които анкетираните смятат, че трябва да се вземат спешни мерки. Гражданите искат видими промени в политиката и политическата система, в Конституцията, здравеопазването, образованието, съдебната система, корупцията, социалната политика, увеличение на личните доходи, намаляването на администрацията и бюрократичните процедури, както и улесняването на условията за работа и бизнес.

Това изследване показа как изглежда потребителят на „Фейсбук“ в България - разочарован, беден, без ясна перспектива, с недоверие към правителството и с идея да емигрира. Промяната на тази ситуация ще бъде огромно предизвикателство и отговорност за всеки гражданин, не само за политиците.

#България #проучване #"Фейсбук"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници