В някои секции копиране на протоколи няма да има, според проф. Константинов

В някои секции копиране на протоколи няма да има, според проф. Константинов
Проф. Константинов призова да не изпращат копирни машини до секциите ни в чужбина. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Проф. Михаил Константинов прогнозира по време на днешното заседание на Изборния борд, че в някои секции копиране на протоколите няма да има поради технически проблеми, предаде БГНЕС.

Вицепремиерът Екатерина Захариева пък показа „пълната подготовка“ на Министерския съвет в случаи на проблеми с ксероксите, заявявайки, че „ако се случи, ще мислим какво ще правим“. Чуха се и идеи, ако има проблеми с електрозахранването на ксероксите „Гражданска защита“ да осигури генератори, идея, която срещна одобрението на вицепремиер Захариева.

Главният секретар на МВР Калин Георгиев обаче обясни, че във всички области има възможност за предоставяне на генератори от страна на дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“. Антоанета Цонева пък предложи нейната организация да направи видеоклип, в който да се обяснява как точно се използват мултифункционалните устройства, с които ще се копират протоколите от секционните избирателни комисии. Главният секретар на МС Росен Желязков пък й обясни, че е предвидено да има подобно видео.

Проф. Константинов призова да не изпращат копирни машини до секциите ни в чужбина. И попита как ще се изпратят копирни машини за напрежение 220 волта до Япония и САЩ.

„Този път резултатите от изборите ще бъдат съобщени по-късно, протоколът е много сложен и ще има грешки в секционните протоколи“, прогнозира още Михаил Константинов.

Проф. Емилия Друмева съобщи пред членовете на борда, че в почти всички интернет страници на областните администрации има линкове за изборите, насочващи към интернет страници с информация за работата на РИК-овете.

„Малки изключения“ са Плевен, Русе и Велико Търново. В Изборния кодекс ясно е записано, че ЦИК трябва да осигури създаването на интернет страница на районните избирателни комисии и общинските избирателни комисии.

#Изборен Борд #ЦИК #Екатерина Захариева #проф. Емилия Друмева #проф. Михаил Константинов #Избори 2013

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници