Цветанов в Брюксел: Българите не протестираха срещу правителството

Цветанов в Брюксел: Българите не протестираха срещу правителството
Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията му няма да използва популистки методи. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Хората не протестираха срещу правителството, а срещу високите сметки и монополите в България, заяви бившият вътрешен министър Цветан Цветанов на конференция, посветена на България, в Баварското представителство в Брюксел.

„Това, което се тиражираше, е, че в България правителството управлява под форма на диктатура. От нашите политически опоненти се тиражираше, че изборите ще бъдат фалшифицирани и манипулирани, ако правителството получи мандата си. През януари българските граждани получиха изключително високи сметки за ток от електроразпределителните дружества. Редовните избори трябваше да бъдат проведени юни – юли. Предсрочно провеждане на изборите два месеца по-рано няма никакво въздействие върху промяна на политиката на бъдещето правителство“, бе категоричен Цветанов, цитиран от агенция „Фокус“.

Зам.-председателят на ГЕРБ подчерта, че партията му няма да използва популистки методи.

„Борбата с битовата престъпност ще бъде един от основните акценти в следващия мандат на ПП ГЕРБ. Започнали сме да работим с прилагането на видеонаблюдение в малките населени места. Битовата престъпност е функция на високата безработица, миграционните процеси“, посочи Цветан Цветанов.

Според него, ако в българския парламент влязат 10–12 партии, това означава липса на политическа отговорност, дестабилизация, популизъм, който ще доведе до спиране на европейските фондове, защото не е възможно Европа да допусне да се разхищават парите на европейските граждани.

„Имаме ясна визия за бъдещето управление и ясен отчет за свършеното; аз изложих свършеното в сектора „Сигурност“, каза Цветан Цветанов.

#Цветан Цветанов #ГЕРБ #избори #Брюксел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2013
Последно от Избори 2013

Всички новини от Избори 2013 »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници