Станишев настоява за проверка на сигнала срещу него

Станишев настоява за проверка на сигнала срещу него
Според Станишев „разпространената фалшива информация е конкретен пример за черен пиар, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели". Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на БСП, Сергей Станишев, категорично отрече появилите се слухове в интернет, че е съструдничил на Държавна сигурност като агент „Московеца" и съобщи, че ще сезира прокуратурата.

В социалните мрежи се появи непотвърдена информация, уличаваща лидера на БСП в сътрудничество с Държавна сигурност, но източникът на факсимилето не беше обявен, съобщава „Дневник".

„Ще поискам прокуратурата да разследва кой е изготвил фалшификата, че съм сътрудничил на бившата ДС и го e пуснал в публичното пространство", обяви в съобщение до медиите лидерът на социалистите.

Станишев каза също, че вече е бил проверяван за принадлежност към ДС.

„Държа да припомня, че вече съм проверяван от Комисията по досиетата в качеството ми на кандидат-депутат за 41-во Народно събрание, а освен това съм проверяван и като премиер за принадлежност към структурите на бившата Държавна сигурност", заяви Станишев

Той добави, че очаква Комисията по досиетата за пореден път да се изкаже по въпроса, дали е принадлежал към бившата ДС.

Според него „разпространената фалшива информация е конкретен пример за черен пиар, насочен срещу политическия опонент и опит за манипулация на българските избиратели".

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници