Асен Василев: Логистиката може да е двигател на икономиката

Асен Василев: Логистиката може да е двигател на икономиката
Министър Василев заяви, че България може да стане входна врата за азиатските стоки към Европа, защото европейските летища са запълнили капацитета си. Снимки: БГНЕС
A A+ A++ A

„Логистиката има шанс да се превърне в един от двигателите на българската икономика", заяви Министърът на икономиката, енергетиката и туризма Асен Василев пред „Дарик радио".

Според него, България може да стане входна врата за азиатските стоки към Европа, защото европейските летища са запълнили капацитета си.

Министърът не се съгласи с твърденията, че по този начин България се съсредоточава в производства с ниска добавена стойност, а българите само ще опаковат или сглобяват азиатски продукти.

„Покрай логистичните паркове има възможност да се надграждат услуги с много висока добавена стойност", смята Василев.

Относно енергетиката Асен Василев заяви, че всяко непремерено решение би се отразило на цената за крайния потребилтел.

„Важно е да стигнем до балансирана система", каза министърът и сподели, че според него за постигането на баланса вероятно ще се наложи да бъдат затворени част от наличните мощности и преразглеждане на таксата за пренос на енегията в дългосрочен план, нред и с други мерки.

„Ние нямаме нормален пазар, ние имаме изкривен пазар", заяви още министър Асен Василев и увери, че договорите в енергетиката ще се отворят публично.

#Асен Василев #логистика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници