Сигурността при атентата срещу Доган била занижена умишлено

Сигурността при атентата срещу Доган била занижена умишлено
Шефът на НСО ген. Тодор Коджейков е „слаб капитан", който сервилничи на определени политици, смята уволненият полк. Георги Райков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Мерките за сигурност при опита за покушение срещу бившия лидер на ДПС Ахмед Доган на конференцията на движението в края на януари са били занижени умишлено, обяви уволненият от НСО полк. Георги Райков пред Нова ТВ.

"Ако ми беше позволено да извърша начина на организацията, който бях заявил предварително, този атентат щеше да бъде предотвратен. Нямаше да има оръжие в залата. Можеше да има освирквания, замеряния с обувки, но нямаше да има оръжия в залата. Трябваше да се вземат категорични, а не половинчати мерки", каза Райков, цитиран от Медиапул.

По думите на Райков това е било първото за 20 години служба мероприятие, преди което той споделил с колегите, че ще трябва "да се кръсти и да пали свещ", за да не се случи нещо.

Според бившия охранител благодарение на професионализма на колегите му не се е стигнало до проливане на кръв, което можело да доведе до дестабилизиране на страната.

Райков определи шефа на НСО ген. Тодор Коджейков като „слаб капитан", който сервилничи на определени политици.

По думите му нападателят Октай Енимехмедов бил физически здрав човек, но „изплашен като животно".

Миналата седмица Октай Енимехмедов беше обвинен в опит за убийство на Ахмед Доган. Два дни по-рано инициативен комитет издигна нападателя на почетния лидер на ДПС за кандидат-депутат.

Според Райков в НСО не е бил направен нужния анализ и не са били взети мерки това повече да не се повтаря. "НСО действително има много добър екипаж и много слаб капитан", каза бившият охранител на службата.

#Ахмед Доган #Георги Райков #НСО #Тодор Коджейков #Октай Енимехмедов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници