Общественият съвет към здравното министерство заседава в петък

Общественият съвет към здравното министерство заседава в петък
Председател на Обществения съвет е зам. здравният министър д-р Мирослав Ненков. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Първото заседание на новосъздадения Обществен съвет ще се проведе на 5 април, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Заседанието ще бъде открито от министъра на здравеопазването проф. д-р Николай Петров, а председател е заместник-министър д-р Мирослав Ненков.

В Обществения съвет ще участват четири съсловни организации – БЛС, БЗС, БФС и БАПЗГ, както и национално признатите пациентски организации - Конфедерация „Защита на здравето“, Федерация „Български пациентски форум“, Сдружение „Българска асоциация за закрила на пациентите“ и Националната пациентска организация.

Съветът ще предлага конкретни инициативи в областта на здравеопазването и ще наблюдава изпълнението на предприетите действия за развитие на здравеопазването, ще обсъжда постигнатите резултати и ще предлага мерки за оптимизация.

Дейността на Обществения съвет ще бъде подпомагана от структурни звена на МЗ, които ще предоставят становища по постъпилите материали за обсъждане в Съвета.

За първи път ще се събере и Общественият съвет към икономическото министерство, съобщи БНТ.

В 15 часа съветниците ще се срещнат с представители на протестиращите, Държавната комисия за енергийно и водно регулиране, учени и синдикатите.

Заседанието ще се предава пряко на електронната страница на Министерството на икономиката.

#Министерство на здравеопазването #д-р Мирослав Ненков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници