Д-р Мирослав Ненков: Досега не чух някой да обърне внимание на много важен детайл в случая с Дебора

Д-р Мирослав Ненков: Досега не чух някой да обърне внимание на много важен детайл в случая с Дебора
A A+ A++ A

Задачата на съдебния лекар е да опише по разбираем начин степента на уврежданията на пациента и дали е имало заплаха за живота му. Съдът не разбира от телесни увреждания, заради което си назначава специалисти, но всеки един лекар може да направи оценка на здравето, не е нужно да е съдебен лекар. Това обясни пред БНТ д-р Мирослав Ненков (бивш здравен министър), коментирайки случая с обезобразеното 18-годишно момиче от Стара Загора.

Той обаче е изненадан от друго:

"Не чувам нещо много важно - толкова много разрези в меки тъкани, водят до кръвозагуба, степента на тази кръвозагуба се определя от изследваното ниво на хемоглобина и броя на еритроцитите при постъпването в болница, което не се споменава никъде. Един драстично спаднал хемоглобин на пострадал човек с множество мекотъканни травми е потенциална сериозна заплаха за живота му, което би определило може би съдебното решение. Работата на медика е да опише уврежданията", каза д-р Ненков.

Ако съдебният лекар е допуснал грешка, волно или неволно, трябва да бъде преследван допълнително, а не само да бъде отстранен, каза още д-р Ненков.

Каза, че ако съдийката е видяла експертизата, че няма заплаха за живота, то е трябвало да обърне внимание, че множеството наранявания, систематично направени от човек с криминално минало, е потенциално опасно за обществото.

"Знаете ли колко време отнема да се направят 20 разреза? Това не е просто емоционален изблик, а систематично, бавно, хладнокръвно и безмерно жестоко увреждане на човешкото тяло. Този човек няма място в нашето общество", каза д-р Ненков.

#д-р Мирослав Ненков #Мирослав Ненков #дебора михайлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници