Социалното министерство оповести реда за изплащане на помощите

Социалното министерство оповести реда за изплащане на помощите
Агенцията за социално подпомагане ще започне приемането на молби за отпускането на еднократната енергийна помощ до десет работни дни. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на труда и социалната политика прие реда за отпускането и изплащането на приетите от МС еднократни социални помощи, съобщава „Фокус“.

Относно еднократната енергийна помощ Агенцията за социално подпомагане ще започне приемането на молби за отпускането на помощта до десет работни дни.

Тя ще е в размер на 65,72 лв. за хората, които надхвърлят диференцирания минимален доход за отопление с до 10 лв.

Доходът за шест последователни месеца в периода 01.01.2012 г. до 30.09.2012 г. ще се взема предвид, за да се осигури равнопоставеност с хората, които са получили енергийни помощи за отоплителния сезон 2012–2013 г.

Хората, които са подавали подобни молби преди началото на отоплителен сезон 2012–2013 г. и са получили отказ, няма нужда да подават нови, ако причината е надхвърляне на диференцирания минимален доход с до 10 лв.

Те ще получат еднократната помощ за отопление в края на април.

Тези, на които тепърва им предстои да подават молби и отговарят на изискванията, ще получат добавките в края на май 2013 г., като те могат да бъдат изплатени по банков път или на каса.

Еднократните помощи за майки с деца между 1 и 2 години, които покриват критериите да са осигурени и с до 350 лв. доход на глава от семейството, ще бъдат изплатени заедно с детските надбавки в края на май, както и тези за деца с увреждания.

#еднократни помощи #енергийни #майки с деца

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Акценти

Инбет Казино