Министър Станков: Зърнената реколта ще е по-слаба от миналогодишната

Министър Станков: Зърнената реколта ще е по-слаба от миналогодишната
Министърът поясни, че към момента цените на зърното са крайно неблагоприятни, но търсенето ще бъде по-голямо и се очаква те да достигнат нормалните си стойности. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Земеделският министър, Иван Станков, очаква зърнената реколта да бъде по-слаба от предшестващата година.

„Информацията, която получих от министър Найденов, е, че хамбарите са пълни и очакваме добра реколта. Но специалистите по места дават информация, че не съвсем добро е състоянието на есенните посеви, защото имаше проблеми със сеитбата и по-късно влошени метеорологични условия", каза Станков, предава „Дневник".

Той все пак уточни, че спада няма да е драстичен.

Министърът поясни, че към момента цените на зърното са крайно неблагоприятни, но търсенето ще бъде по-голямо и се очаква те да достигнат нормалните си стойности.

Той допълни, че е заварил българското аграрно производство в „много тежко състояние, с много проблеми и с много неясноти".

Станков посочи, че е изключително тежко и състоянието на българското животновъдство, където има катастрофално намаление на броя на животните, ниска продуктивност и недостатъчно модернизирани ферми.

„В растениевъдството нещата не стоят по-различно с изключение на зърненото производство, донякъде в лозарството, но без да сме изпълнили определените за нас площи в лозарството, а това е много важно. Тежка е картината в зеленчукопроизводството, в овощарството, така че проблемите са много", обобщи проф. Иван Станков.

#Иван Станков #земеделие #реколта

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници