Кабинетът и бизнесът обмислят магазини за бедните

Кабинетът и бизнесът обмислят магазини за бедните
Кабинетът и бизнесът обмислят магазини за бедните. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Идеята за магазини за бедните, в които най-уязвимите групи да пазаруват с ваучер или карта е била обсъдена на среща на премиера Марин Райков с бизнес организации, съобщи председателят на Българската стопанска камара Божидар Данев, цитиран от Дарик.

Премиерът е запознал подробно бизнеса с инициативата за подпомагане на финансово и социално уязвимите слоеве на населението.

"Представителите на организациите проявиха готовност да помогнат в желанието да се даде практическо изражение на инициативата, след като бъде изградена съответната структура за провеждането й", е посочено в правителственото съобщение.

Основната цел на срещата е била обсъждането на бизнес климата в страната и възможностите за сътрудничество между служебното правителство и организациите в посока на подобряването му.

По време на разговора са били обсъдени възможности за улесняване на достъпа на малки и средни предприятия до средствата от еврофондовете, както и работата на Агенцията за малки и средни предприятия в тази задача.

Премиерът е уверил представителите на организациите, че служебното правителство ще работи в посока намаляване на административния натиск върху българския бизнес.

#Марин Райков #Божидар Данев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници