Скандално: Посланикът ни в Лондон и бивш премиер - Марин Райков, иска драстично орязване на секциите на Острова

Скандално: Посланикът ни в Лондон и бивш премиер - Марин Райков, иска драстично орязване на секциите на Острова
A A+ A++ A

Българският посланик във Великобритания Марин Райков е изпратил писмо до Централната избирателна комисия (ЦИК) с искане 86-те секции, които прогнозно ще бъдат разкрити на острова, да бъдат значително намалени, пише Frognews.

От посолството настояват почти навсякъде, където е предвидено да се открият 2, 3 или 4 секции, те да бъдат сведени до една.

За предложението на бившия премиер съобщи членът на комисията Цветозар Томов на заседанието й на 24 май.

„От посолството излизат с аргумента, че предвид по-големия брой секции, които ще се разкрият този път в Обединеното кралство, те не очакват да има такъв натиск и толкова хора, които да гласуват на съответните места, и считат, че този редуциран брой секции би бил достатъчен”, обясни Томов мотивите на посланика.

На заседанието редица членове на комисията са отхвърлили предложението.

„Сега днес виждаме, че секции трябва да се разкриват по целесъобразност, защото, видите ли, посланикът в Лондон, когото ние много добре познаваме, защото преди това обиколи Италия, Франция, не му харесвало да се отварят секции”, коментира Гаврилов. И гневно продължи: „Има ли анализ на посолството в Лондон? Няма, аз съм убеден, че те не са направили анализ ... В Лондон ще се редят 800 човека на една машина. Ние саботираме машинното гласуване така!”, предаде "Сега".

ЦИК ще изчака да приключи подаването на заявления за гласуване от българите зад граница, крайният срок за което е 15 юни и тогава ще се произнесе окончателно по броя на секциите, съобщи членът на комисията Цветозар Томов

#Марин Райков #секции в чужбина #Лондон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »