Битка за ръководството в НАП

Битка за ръководството в НАП
Бойко Атанасов беше зам.-директор на НАП до юни 2011 г., когато беше понижен от тогавашния финансов министър Симеон Дянков, който не беше доволен от събираемостта на приходите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Скрита, но ожесточена битка се води за поста шеф на Националната агенция за приходите, съобщава mediapool.bg

Причината, е че настоящият директор Красимир Стефанов ще участва в изборите с второто място в листата на ГЕРБ за Хасково.

НАП не коментираха ситуацията, а Стефанов е все още на поста си и чака обявянето на листите на партията.

Според закона има два варианта.

Първият е Стефанов да излезе в неплатен отпуск и на негово място да бъде избран временно изпълняващ длъжността.

Другият е да подаде молба за напускане.

Премиерът Райков вече призова държавните служители, които участват в изборите, да освободят постовете си.

В същото време вече се води оспорвана битка за ръководното място в една от най-възловите агенции, от която до голяма степен зависи изпълнението на приходната част на бюджета и осигуряването на средства.

По неофициална информация бившият вътрешен министър и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов държал за временен шеф на приходната агенция да бъде назначен Бойко Атанасов, директор на Софийската данъчна служба, докато финансовият министър Калин Христов иска да назначи свой човек.

Бойко Атанасов беше зам.-директор на НАП до юни 2011 г., когато беше понижен от тогавашния финансов министър Симеон Дянков, който не беше доволен от събираемостта на приходите.

Атанасов отговаряше за контролната дейност на НАП, включително и за борбата с измамите. Под негово наблюдение беше и дейността на най-голямата териториално звено - Софийската данъчна дирекция, като Дянков заяви тогава, че тя се представя незадоволително.

От началото на годината изпълнението на приходната част на бюджета изостава с над 14% спрямо направените разходи, съобщи новият финансов министър Калин Христов при встъпването си в длъжност. Той не пожела да даде конкретни данни за приходите в хазната, докато не изтече месецът, когато официално те трябва да бъдат обявени.

Смени в агенция „Митници" за приходната част на бюджета не се очакват, където Ваньо Танов запазва поста си.

#НАП #Бойко Атанасов #ГЕРБ #Калин Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници