Местан: Ако Борисов е сгазил лука, трябва да усети силата на закона

Местан: Ако Борисов е сгазил лука, трябва да усети силата на закона
Ако България реши да се развива като голяма индустриална държава, може да има нужда от АЕЦ „Белене", смята Лютви Местан. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Ако някой е сгазил лука, трябва да усети силата на закона", обяви лидерът на ДПС Лютви Местан пред „Дарик" по повод обвинението на бившия премиер Бойко Борисов към почетния председател на движението Ахмед Доган, че е поръчал атентат срещу него.

На въпрос дали ДПС иска да види Борисов в затвора, Местан отговори: „Искаме Бойко Борисов да носи отговорност минимум за клеветата, която произнесе от парламентарната трибуна".

По думите му или има информация и тя е класифицирана и Борисов носи отговорност за изнасянето й, или ако не е вярно, бившият премиер е изрекъл „тежка клевета".

Местан бе категоричен, че трябва да има приемственост между правителствата и затова по думите му ДПС подкрепя плоския данък и запазването на валутния борд.

Според него обаче ако България реши да се развива като голяма индустриална държава, може да има нужда от АЕЦ „Белене".

„Следващото правителство трябва да отвори сетивата си за енергията на протеста и да направи всичко възможно да изпълни исканията. Следващото мнозинство обаче трябва да има сила и да каже „не" на искания, които биха дискредитирали статута на България като пълноправен член на ЕС и НАТО. „Ние трябва да кажем и „не" на идеите за монополизация, но не можем да кажем „да" на антимонополното законодателство", допълни Местан.

#Лютви Местан #Ахмед Доган #Бойко Борисов #АЕЦ "Белене" #ЕС #НАТО #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници