Правосъдният министър ще координира организацията на изборите

Правосъдният министър ще координира организацията на изборите
Министърът на правосъдието Драгомир Йорданов ще координира организационно-техническата подготовка на предсрочните избори на 12 май. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Правосъдният министър Драгомир Йорданов да координира организационно-техническата подготовка на предсрочните избори на 12 май, реши служебният кабинет на първото си заседание в сряда.

„Направих някои предложения, свързани с начина, по който ще бъде конструиран изборният борд. Бих желал в него да видя всички наблюдатели от предишните избори, включително и международни наблюдатели, обяви министър-председателят Марин Райков след заседанието, цитиран от бТВ.

„Проведох разговори с някои от лидерите на политически партии, предстоят срещи и с други. Подписах преди малко писма до всички политически лидери на парламентарно представени партии да ми изпратят писма с предложения на неправителствени организации, които да бъдат включени в изборния ход. Ще потърсим максимално широко присъствие", подчерта Райков.

„Ще продължим практиката на публикуване на стенограмите, така че прозрачността в нашата работа ще бъде принцип, към който ще продължим да поддържаме", гарантира той.

Вицепремиерът и социален министър Деяна Костадинова ще представлява кабинета в диалога със социалните партньори - синдикати и работодателите в националния съвет за тристранно сътрудничество, беше решено още на правителственото заседание.

Кабинетът определи министъра на финансите Калин Христов за управител за България в Международната банка за възстановяване и развитие, в Международната финансова корпорация, в Агенцията за многостранно гарантиране на инвестициите, в Международния център за разрешаване на инвестиционни спорове, в Европейската банка за възстановяване и развитие и в Европейската инвестиционна банка.

#Марин Райков #Деяна Костадинова #Драгомир Йорданов #Калин Христов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници