Регистрират партии и коалиции за изборите от 19 март

Регистрират партии и коалиции за изборите от 19 март
Предстои ЦИК да обяви конкурс за избор на фирма преброител, обясни председателят на комисията Красимира Медарова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Приемът на документите на партиите и коалициите, които искат да участват в предсрочните парламентарни избори на 12 май, започва във вторник, 19 март, обяви председателят на Централната избирателна комисия Красимира Медарова.

Независимите кандидати за народни представители ще се издигат от инициативен комитет от трима до седем избиратели, като изискването е кандидатите да имат постоянен адрес на територията на изборния район, обясни Медарова пред БНР.

Инициативните комитети трябва да подадат документи за регистрация в съответната Районна избирателна комисия до 1 април, каза председателят на ЦИК.

Медарова отказа да коментира исканията за оставка на проф. Михаил Константинов като директор на фирма „Информационно обслужване“, но уточни, че предстои ЦИК да обяви конкурс за избор на фирма преброител.

По думите й конкурсът трябва да се проведе в рамките на една седмица.

Заседанията на централната и районните избирателни комисии ще бъдат излъчвани онлайн още от идната седмица, уточни Медарова.

По думите й след поправките в Изборния кодекс ЦИК е задължена да създаде интернет страница със съответните регистри и функционалности, регистър на жалбите, на застъпници и други.

#ЦИК #избори #Красимира Медарова #Централната избирателна комисия #проф. Михаил Константинов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници