Софийски градски съд заседава по делото срещу Евелин Банев-Брендо

Софийски градски съд заседава по делото срещу Евелин Банев-Брендо
Евелин Банев-Брендо е обвинен от властите в Румъния, че е създал организирана престъпна група с цел трафик на наркотични вещества. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Евелин Банев–Брендо в понеделник от 9.30 часа във връзка с европейска заповед за арест.

Новата европейска заповед за ареста на Банев е издадена в Румъния на 5 февруари 2013 г. от съд в Букурещ за създаване на организирана престъпна група с цел трафик на наркотични вещества.

Наркотиците са изнасяни от Латинска Америка през пристанището на гр. Констанца за Румъния, Испания, Италия, Гърция и други дестинации.

През 2011 г. българските граждани Е.Б. и Р.А. са вкарали в Румъния между 500 и 1000 кг кокаин, като около 50 кг от това количество е било доставено в Букурещ.

Предишното съдебно заседание не се състоя поради липсата на достатъчно информация, свързана с искането за екстрадиция на Евелин Банев–Брендо в Румъния, съобщава „Фокус“.

Съдът счете за необходимо да поиска повече информация относно предаването на Брендо на италианските власти.

Съдия Владимир Астарджиев обясни, че ще бъде поискана допълнителна информация и консултация от Европейската мрежа за съдебно сътрудничество във връзка с решаване на спора между Италия и Румъния.

След като дъщерята на Евелин Банев – Лара, бе отвлечена, се появиха съмнения дали италианските власти ще върнат Брендо в България за днешното съдебно заседание.

#наркотици #трафик #група #организирана #арест #България #Италия #Румъния #Евелин Банев-Брендо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници