Николай Петров: Диалогът продължава

Николай Петров: Диалогът продължава
Министър Петров увери, че диалогът ще продължи с обсъждане на конкретни идеи в посока на разширяване участието на пациентските организации в обсъждането и вземането на решенията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на здравеопазването в служебното правителство, проф. д-р Николай Петров, се срещна с ръководствата на национално представените пациентски организации и увери, че диалогът между двете страни ще продължи.

Това е поредната работна среща на новия здравен министър с участници в здравната система, след като в събота той разговаря със съсловните организации и с управителя на НЗОК, съобщава БГНЕС.

Проф. Петров изрази удовлетворението си от конструктивния и експертен характер на проведения разговор, на който пациентските организации са направили редица практически обосновани предложения.

Той изтъкна, че диалогът ще продължи с обсъждане на конкретни идеи в посока на разширяване участието на пациентските организации в обсъждането и вземането на решенията.

Постигнато беше съгласие представените от пациентите идеи да бъдат депозирани в МЗ в систематизиран вид с цел намиране на практически решения.

Представителите на пациентските организации подчертаха удовлетворението си от атмосферата на диалог и сътрудничество с новия здравен министър като важна предпоставка за постигане на конкретни резултати.

Според тях от особена важност е запазване стабилността на здравната система и политиката на приемственост.

Като същностни въпроси те подчертаха стартиране конституирането на Консултативен съвет по здравеопазване към Министерски съвет, формирането на Националния съвет по цени и реимбурсиране като орган в областта на лекарствената политика с участие и на пациентите, с което да се гарантира прозрачността в неговата работа.

#Николай Петров #пациентски организации

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници