Яне Янев дава 16 кмета на прокуратурата

Яне Янев дава 16 кмета на прокуратурата
Сред кметовете, които Яне Янев се закани да даде на прокурор, е и лидерът на СДС и кмет на община Карлово Емил Кабаиванов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на РЗС Яне Янев се закани да изпрати на прокуратурата конкретни факти и данни за 16 кмета, съобщиха от пресцентъра на партията.

Голяма част от тях се отнасят за т. нар. кметове феодали, за които има образувани преписки и подадени сигнали в Комисията за борба с корупцията по високите етажи на властта, посочват от РЗС.

Сред кметовете, за които Яне Янев ще изпрати сигнали в прокуратурата, е лидерът на СДС и кмет на община Карлово Емил Кабаиванов.

В списъка на Янев е и подалият оставка кмет на Варна Кирил Йорданов.

Лидерът на РЗС ще изпрати на прокурор и кмета на община Кюстендил Петър Паунов, на община Каварна Цонко Цонев, на община Хасково Георги Иванов, на община Монтана Златко Живков, на община Сатовча Арбен Мименов и на община Трън Станислав Николов.

Още двама бивши кметове влизат в списъка на Янев – Любен Татарски, бившият кмет на община Разлог, и Йордан Шишков, бившият кмет на община Родопи.

Сигнали срещу общинските кметове Людмил Терзиев, Ахмед Ахмедов, Ахмед Башев, Александър Абрашев, Аспарух Аспарухов и Петко Петков също ще бъдат дадени на прокуратурата, посочват от РЗС.

#Яне Янев #Емил Кабаиванов #Карлово #Петър Паунов #Цонко Цонев #Георги Иванов #Александър Абрашев #Арбен Мименов #Станислав Николов #Кирил Йорданов #Любен Татарски #Ахмед Ахмедов #Ахмед Башев #Александър Абрашев #Аспарух Аспарухов #Петко Петков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници