Игнат Арсенов: Пътниците са в пълна безопасност

Игнат Арсенов: Пътниците са в пълна безопасност
В петък е Европейският ден на потребителите и по този повод се организира информационно събитие на Централна автогара – София. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Директорът на Европейски потребителски център – България, Игнат Арсенов заяви, че пълната защита на пътниците не само на авиационния, но и на автобусния транспорт вече е факт.

Това става ясно, след като в началото на март влиза в сила новият регламент на Европейския съюз за правата на пътниците. В петък е Европейският ден на потребителите и по този повод Арсенов организира информационно събитие на Централна автогара – София.

„Новият регламент предвижда, че ако възникне някаква увреда – смърт, нараняване или загуба и повреда на багаж – в резултат на пътнотранспортно произшествие на автобуса, пътниците ще имат право на обезщетение. В България максималният размер на обезщетението е 220 000 евро на пътник и 1200 евро на единица багаж“, заяви Арсенов, цитиран от „Фокус“.

Той допълни, че регламентът отделя специално внимание на лицата с увреждания и намалена подвижност, които ще имат право на безплатна помощ на определени автогари.

#Игнат Арсенов #автогара #България #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Акценти

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници