Калин Христов: Инвестициите са най-добре похарчените пари от едно правителство

Калин Христов: Инвестициите са най-добре похарчените пари от едно правителство
Според служебният министър на финансите, Калин Христов, състоянието на Еврозоната и на Европа има негативен ефект върху нашия растеж. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Разходите за инвестиции са най-добре изхарчените пари от едно правителство, тъй като те генерират растеж и в бъдеще, заяви служебният финансов министър, Калин Христов.

„Това, което потиска пазара на труда и увеличава безработицата в последните четири години, е не липсата на инвестиции от страна на държавата, а фактът, че от 2008 г. насам се наблюдава спад на чуждестранните и местните инвестициите в частния сектор у нас", каза Христов в „Лице в лице" по бТВ.

Състоянието на Еврозоната и на Европа като основен наш търговски партньор неизбежно има негативен ефект върху нашия растеж", обясни Христов.

Според него обаче, „бизнесът ни е гъвкав и голяма част от износа на страната се преориентира към Азия".

Финансовият министър бе категоричен, че бюджетът на страната е закон и в правомощията на служебния кабинет е само да изпълнява това, което е предвидено в него, като в рамките на анализа за възможностите за оптимизация на разходите може да се търсят и резерви, съобшава ИА „Фокус".

#Калин Христов #служебен министър #финанси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници