Евентуалните вицепремиери – Саша Безуханова, Меглена Плугчиева, Деяна Костадинова

Евентуалните вицепремиери – Саша Безуханова, Меглена Плугчиева, Деяна Костадинова
За наследник на Добрев дълго време се спрягаше шефката на НР за България Саша Безуханова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Все още не е ясно кои са служебните вицепремиери, които ще избере президентът Росен Плевнелиев.

„Имахме двама уж сигурни кандидати - за икономиката и еврофондовете, но снощи отказаха“, тревожеха се в екипа на Плевнелиев, цитиран от „Стандарт нюз“.

За наследник на министъра на икономиката Делян Добрев дълго време се спрягаше шефката на НР за България Саша Безуханова, а за парите от Брюксел - посланичката ни в Швейцария Меглена Плугчиева.

В Президентството прогнозираха дълги нощни совалки.

„Изключително притеснени сме, защото министърът по управление на средствата от ЕС е един от най-важните хора в служебния кабинет“, обясняваха от „Дондуков“ 2.

Третият вицепремиер – по социалната политика, най-вероятно ще бъде социалният секретар на президента Деяна Костадинова. Тя води консултациите за обществения съвет, който ще е основен орган към служебния кабинет. Иван Нейков отказал. Хората на Плевнелиев водиха разговори и с Йордан Христосков.

Проблем лъсна и с кандидатурата на Плевнелиев за финансов министър, научи „Стандарт“. Фаворитът на президента - подуправителят на БНБ Калин Христов, трябва да напусне длъжността си, за да заеме поста на временен властелин на бюджета, обясниха юристите на централната банка.

Дясната ръка на Плевнелиев Екатерина Захариева най-вероятно ще е новият регионален министър.

#Саша Безуханова #Меглена Плугчиева #Деяна Костадинова #Росен Плевнелиев #президент #служебен кабинет #Екатерина Захариева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници