Кметът и главният архитект на Несебер запазват постовете си

Кметът и главният архитект на Несебер запазват постовете си
Апелативният съд в Бургас реши да остави кмета и главния архитект на Несебър на постовете им, Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Бургаският апелативен съд реши да остави на постовете им кметът на Несебър, Николай Димитров, и главния архитект на общината, Валентин Димов.

Двамата обжалваха решението на Окръжния съд от 22 февруари, който постанови да бъдат отстранени от длъжност, за да не пречат на събирането на доказателства по скандала „Дюнигейт", предава БГНЕС.

В мотивите на апелативните магистрати бе посочено, че за Димитров и Димов няма доказателства, че пречат на събирането на писмени документи по случая с издаването на строително разрешително за терен, върху който има пясъчни дюни.

Не са установени и данни за въздействие върху свидетели по делото, които са подчинени на двамата.

Приключили са разпитите на свидетелите, служители в общината и са събрани основните документи по делото за терена с пясъчните дюни.

Предстои събирането на доказателства от други ведомства, но не и от община Несебър, уточни съдия Лучия Дерелиева, председател на съдебния състав по делото.

Прокуратурата повдигна обвинение срещу кмета и главния архитект на община Несебър заради скандала с продадените 29 декара дюни, върху които в края на декември 2012 г. е започнало строителство.

Кметът на Несебър Николай Димитров и главният архитект Валентин Димов бяха обвинени за нарушения при продажбата и разрешението за строителство.

Срещу Димитров бе заведено дело за това, че през декември 2012 г., с цел да набави облага за фирма „Сле груп", не е осъществил контрол върху дейността на Общинския експертен съвет по устройство на територията и така е било издадено разрешителното за строителство.

Главният архитект на община Несебър, Валентин Димов, бе обвинен в това, че на 21 декември 2012 г. е нарушил и не е изпълнил служебните си задължения, одобрявайки инвестиционни проекти в защитена територия.

Окръжната прокуратура в Бургас поиска кметът на Несебър, Николай Димитров, да бъде отстранен от длъжност заради извършено престъпление по служба при строителството върху дюни.

На 22 февруари, Бургаският окръжен съд отстрани Димитров и Димов от длъжност с мотивите, че двамата могат да попречат на разследването на неправомерното строителство върху пясъчните дюни край Несебър.

#Николай Димитров #Валентин Димов #длъжности #Дюни

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници