Премахват караваните в залива Вромос

Премахват караваните в залива Вромос

Екатерина Капрова

A A+ A++ A

19 каравани, паркирали и престояващи в района на дюните и на морския плаж в залива "Вромос", констатираха служители от полицията в Созопол. Пред бТВ областният управител на Бургас Пламен Янев каза, че целта на вчерашната ни акция на полицията е да се прекрати беззаконието – разполагането на моторни превозни средства и каравани по плажа.

"С оглед на това ние, съвместно с МВР предприехме необходимите действия. Надявам се догодина тук да няма каравани, защото всеки, разполагайки се на мястото, трябва да се запознае какъв е този терен и нямайки съгласие на собственика, извършва самоуправство", обясни той.

"Към момента няма глоби. Даваме им съвсем разумен срок, за да се изнесат. Доколкото зависи от мен и ако законовата рамка се запази такава, следващото лято няма да има такова струпване на коли и каравани. От самото начало на лятото къмпингуващите тук ще бъдат предупреждавани, че извършват незаконни действия", заяви Янев.

"В този залив има и горски фонд, който може да бъде както общински или държавен, така и частен. Една голяма част от имотите тук са частни и трябва да се провери на какъв терен са изградени обектите. Има например изграден ресторант, за който ние в общината не разполагаме с каквато и да било документация", каза пък кметът на Созопол Тихомир Янакиев.

"В основата на всичко това, което се случва, е липсата на нормативна уредба, която да регламентира желанието на хората за диво къмпингуване. Такава наредба бе изготвена преди две години, но така и не видя бял свят. Апелирам час по-скоро да стане това факт, за да имат хората яснота", каза още той.

На 50 метра от мястото има нещо като частен къмпинг, но хората казват, че не могат да си сложат караваните и палатките там, защото е нива и не им е удобно, добави кореспондентът Лора Стаматис, цитирана от Флагман.

#каравани #Дюни #Вромос

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници