21 милиона лева ще струват предсрочните избори

21 милиона лева ще струват предсрочните избори
Разходите по бюджета на ЦИК са 3 250 000 лева.
A A+ A++ A

21 милиона лева бяха заложени в план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на избори за народни представители.

В тях не е включена сумата, която ще е необходима на Министерството на външните работи за организиране на изборите в чужбина, съобщи „Фокус“.

Разходите по бюджета на ЦИК възлизат на 3 250 000 лева.

Тези разходи се разпределят за възнаграждение на членовете на ЦИК, на сътрудници, материално-техническо осигуряване на дейността на ЦИК, за обработка на данните от гласуване и издаване на бюлетин с резултатите, за разяснителна кампания на ЦИК за правата и задълженията на гражданите.

По бюджета на Министерски съвет за организационно-техническа подготовка на изборите са заложени 13 120 000 лева, от които за възнаграждения на членовете на районни и секционни комисии – 6 милиона лева, за логистично осигуряване на изборния процес от администрацията на МС, областните и общинските администрации – 7 милиона лева.

Разходите по бюджета на Министерството на регионалното развитие и благоустройството, Главна дирекция „ГРАО“ са 700 000 лева, а по бюджета на МВР – 3 300 000 лева за охрана.

Разходите по бюджета на Министерството на външните работи, в това число за организацията на международен пресцентър, са 550 000 лева, но е възможно да се увеличат.

По бюджета на Министерството на отбраната са предвидени 40 000 лева, а по бюджета на Министерството на образованието – 40 000 лева, предвидени за училищата.

#избори #ЦИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници