КНСБ: Приватизацията на „БДЖ – Товарни превози“ трябва да бъде спряна

КНСБ: Приватизацията на „БДЖ – Товарни превози“ трябва да бъде спряна
Предложиха ни критерии за съкращения, според които от 1000 до 3800 работници трябва да останат без работа. Това е неприемливо и недопустимо, обявиха от КНСБ.
A A+ A++ A

„В тази мътна и усложнена политическа и обществена обстановка в страната процедурата по приватизацията на „БДЖ – Товарни превози“ трябва да бъде прекратена“, обяви Петър Бунев, председател на Синдиката на железничарите към КНСБ.

Заради обстановката в страната сделката трябва да се прекрати, защото ще се стигне до приватизация на безценица, за която няма да има отговорни, смята синдикалистът, цитиран от „Фокус“.

Бунев обясни, че във вторник Синдикатът на железничарите към КНСБ е обсъдил приватизационната процедура, като е имало предложения от ръководството на „БДЖ – Товарни превози“ за намаляване на персонала.

„Предложиха ни критерии за съкращения, според които от 1000 до 3800 работници трябва да останат без работа. Това е неприемливо и недопустимо“, заяви синдикалистът.

Той посочи, че ако подобен план се осъществи, може да се стигне и до протестни действия на работещите в „БДЖ –Товарни превози“.

На 18 февруари 2013 година Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол допусна и четиримата участници до по-нататъшно участие в конкурса за продажбата на 100% от капитала на „БДЖ – Товарни превози“ ЕООД, като това са „Бългериан Карго Експрес“ АД, гр. София, „ТД Груп Феровиар Роман“ АД, Румъния, „Болкан файненшъл сървисис“ ЕАД, гр. София; „Донау-финанц транспорт и Бетейлигунгс“ ГМБХ, Австрия.

Кандидат-купувачите имат поставен срок до 15.00 часа на 12 март 2013 г., за да подадат обвързваща оферта и да внесат необходимия депозит за стартиране на приватизационната процедура на „БДЖ – Товарни превози“.

#КНСБ #Петър Бунев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници