Лиляна Павлова: Трябваше да развиваме икономиката и да намаляваме безработицата

Лиляна Павлова: Трябваше да развиваме икономиката и да намаляваме безработицата
ГЕРБ категорично иска да управлява отново, обяви министърът в оставка Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Заедно с развитието на инфраструктурата и стремежа да се запази фискална и финансова стабилност трябваше да вложим енергия обаче и за развитието на икономиката и намаляване на безработицата в страната“, обяви министърът на регионалното развитие и благоустройството в оставка Лиляна Павлова пред Би Ти Ви.

„Няма спор по темата дали ни трябват пътища, защото това е гарант за безопасност, инвеститори и по-малко жертви“, коментира още Павлова, цитирана от „Фокус“.

Трябваше да развиваме обаче и икономиката и да увеличаваме заетостта, отбеляза регионалният министър в оставка.

Според нея партия ГЕРБ е положила много усилия, за да бъде постигната финансова и фискална стабилност на страната, като нейната цел е била България да се докаже като стабилна страна и така да привлече инвеститори.

„Няма нищо лошо в това да сме старателни и прецизни, но трябваше да се балансира и със заетостта, увеличаването на доходите и намаляването на безработицата“, подчерта Павлова.

Тя отбеляза обаче, че проблемът с безработицата не е само у нас, но и в цяла Европа, като в 17 страни – членки на ЕС, безработните са 19 млн. души.

„Проблемът е глобален и не е само в България. Ако имаше рецепта за преодоляване на безработицата, щяхме да я предложим“, коментира Павлова.

Според нея бюджетният дефицит е трябвало да е 0.4%.

„Той трябваше да се увеличи. Но трябва да е много ясно за какво го увеличаваме. Трябва до инвестираме смислено – в заетостта и развитието“, допълни Павлова.

„ГЕРБ категорично иска да управлява отново. Ще изработим добра програма, фокусирана върху икономическото развитие, което не е за сметка на фискалната дисциплина“, заяви Лиляна Павлова.

По думите й ГЕРБ е положила основата България да е надежден икономически партньор.

#Лиляна Павлова #Европа #България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници