Станишев: Няма технологично време за промени в Изборния кодекс

Станишев: Няма технологично време за промени в Изборния кодекс
Точно с мажоритарния вот не може да се контролира олигархията, категоричен е Сергей Станишев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„След като президентът обяви вече датата на предсрочните избори, няма технологично време за промени в Изборния кодекс", обяви лидерът на БСП Сергей Станишев по повод настояването на инициативните комитети на протестиращите за промени в кодекса и въвеждането на мажоритарен вот.

Точно с мажоритарния вот не може да се контролира олигархията, каза още Станишев, цитиран от БНР.

„В българските условия видяхме през 2009 г. какъв е резултатът от мажоритарния вот. Някой да познава 31 мажоритарно избрани народни представители?", попита Станишев

„В български условия мажоритарният вот в малки избирателни райони при тази нагласа, която е заявена от много българи, че са готови да продадат гласа си, което е факт – това е най-прекият път олигархията да си напазарува не само депутати, а да си формира цели групи, които ще бъдат под техен контрол", категоричен бе лидерът на БСП.

По думите му в следващата парламентарна група на левицата ще има изключително много нови, компетентни лица, наред с опитните политици.

"Ще има много сериозно обновление на листите на БСП, но не става дума за някаква сеч или за каквото и да било друго", подчерта Станишев.

#Сергей Станишев #Изборния кодекс #мажоритарен вот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници