Мирослав Найденов: Оставяме България с два пъти повече пшеница

Мирослав Найденов: Оставяме България с два пъти повече пшеница
Преговорите за новата обща селскостопанска политика трябва да се финализират до юни, иначе България ще загуби много средства, обяви Мирослав Найденов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Страната разполага с два пъти повече пшеница, отколкото ни е необходима, обяви министърът на земеделието в оставка Мирослав Найденов на консултативния съвет по зърното.

„Зърненият баланс е стабилен, а състоянието на житните култури в момента е добро и няма притеснения за следващата реколта“, каза още Найденов, цитиран от БНТ.

На въпрос към земеделския министър в оставка дали вижда някаква грешка в своето управление, Мирослав Найденов заяви, че не му е стигнало времето да направи по-работеща администрация, която да е по-близо до земеделските производители.

Но той беше категоричен, че неговото министерство е успяло да върне качеството на българската трапеза.

Министър Найденов се надява служебният кабинет да продължи преговорите за новата Обща селскостопанска политика, които са изключително важни във второто тримесечие на годината.

Данните на Евростат са, че земеделските производители в последните две години имат ръст на доходите, каза още Найденов, цитиран от „Фокус“.

„На някои може би сме длъжници, тъй като ресурсът, с който разполагахме, не беше достатъчен. Какво можем да загубим, ако не вървят преговорите за новата Обща селскостопанска политика? Това се преговори, които се водят години. Те трябва да се финализират до юли, в рамките на Ирландското председателство. Ако експертният състав се смени и се загуби инерцията, България ще загуби много средства“, обясни Найденов.

#Мирослав Найденов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Земеделие
Последно от Земеделие

Всички новини от Земеделие »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници