Борисов: Не се меся в създаването на служебно правителство

Борисов: Не се меся в създаването на служебно правителство
Не принуждавайте заместник-министрите да напускат, призова премиерът в оставка Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Аз не се меся изобщо в създаването на служебно правителство по никакъв начин“, обяви премиерът в оставка Бойко Борисов на редовното заседание на Министерския съвет в петък.

„Предполагам, че никой от вас няма да остане министър, но ако пожелае – не ги принуждавайте зам.-министрите да напускат. Който иска да остане, ако го поканят, разбира се. Иначе да са готови и те с оставките, както и областните управители“, каза още Борисов, цитиран от „Фокус“.

Държавната комисия за енергийно и водно регулиране ще вземе днес решение за намаление на цената на тока със 7 или 8%, обяви Борисов.

„ДКЕВР днес до 15.00 ч. ще имат решение за някъде 7-8%. Това ни беше ангажимент. Дано го вземат като решение днес – да сме го изпълнили“, посочи премиерът в оставка.

„Пътната агенция – никакво отстъпление по качеството, да не направят беля - сега 1-2 месеца някъде, да възникне проблем“, каза още Борисов.

„Ще ги държим след това отговорни“, заяви министър-председателят в оставка.

„Видяхте, че и всички тези умишлено направени маневри, че контролираме медиите, се оказаха също активно мероприятие, така че и това стана ясно“, заяви Борисов.

„Предлага ни се някаква нова форма на управление – партийните лидери да стоят като в Тройната коалиция – някакъв съвет - горе в планините или в някоя резиденция в полите на Витоша, а някакви марионетки тук да играят ролята на премиери и министри“, обяви премиерът в оставка.

„Това ни предлага Станишев. Това го направи Доган преди няколко години и си управляваше оттам Тройната коалиция. Тогава Станишев беше сред изпълнителите“, каза Борисов. Тогава Доган и Царят го правеха, той беше индианецът долу“, каза още Борисов.

„Явно сега му се иска да е на тръстиката и затова предлага друг вариант – партийните лидери само да са лидери, да излъчват някого, който да го бият с камъни заради непопулярните реформи и мерки и така да се съхраняват“, обяви премиерът.

„Цветанов да каже, че Господ разполага със здравето на хората, народът – с това кой трябва да управлява, така че – ние направихме това, което можахме, сигурно много неща не сме направили“, каза още Борисов.

Редовното заседание на Министерския съвет беше отлагано два пъти през седмицата заради отсъствието на премиера Бойко Борисов, който в понеделник беше настанен в болница „Лозенец“ с хипертонична криза.

Борисов беше изписан от болницата в четвъртък.

Министерският съвет ще разгледа промени в Наказателния кодекс, чрез които се въвеждат изискванията на европейска директива относно борбата с трафика на хора, съобщи Дарик.

В дневния ред на заседанието е включено и даването на разрешения за концесиониране на кариери за строителни материали и за допълнително споразумение по дадено вече разрешение за добив на оловно-цинкови руди от находището „Върба–Батанци“.

#Бойко Борисов #министър-председател на България #служебно правителство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници