БСП: За служебния кабинет трябват хора с характер

БСП: За служебния кабинет трябват хора с характер
Ще бъдем спокойни, ако в служебния кабинет няма хора, свързани с управлението на ГЕРБ, подчерта Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Дано хората, които ще влязат в служебното правителство, са професионалисти и хора с характер, защото ги чакат няколко тежки месеца, обяви депутатът от Коалиция за България Корнелия Нинова.

„Ще бъдем спокойни, ако в МВР не се партизира ръководният състав, т.е. да няма в бъдещия служебен кабинет хора, които са свързани с управлението на ГЕРБ. Ще бъдем спокойни, ако се сменят областните управители“, каза още Нинова пред Нова телевизия.

„Действията, които предлагаме, са реални, възможни и много необходими в този момент. Радваме се, че част от тях бяха анонсирани вчера от президента Росен Плевнелиев в парламента и служебният кабинет непременно трябва да свърши тези неща, за да има спокойствие в страната до изборите“, обяви депутатът по повод мерките, които БСП представи малко след като отказа да състави кабинет, както и да участва в служебен такъв.

В програмата, която Коалиция за България предлага да се реализира още от започване на работа на служебното правителство, основното нещо е ревизия на финансовото състояние на държавата, проверка на задълженията на държавата към болниците, към общините, към бизнеса, ревизия на състояние на дълга и на резерва в хазната, както и на състоянието на приходната част в бюджета, подчерта Нинова.

Запитана дали е абстрактна идеята да се запишат в първите места в листата на Коалиция за България хора от улицата, които протестират и нямат нищо общо с политиката, депутатката отговори: „Представители на граждански структури, на студентски организации са добре дошли, ако споделят нашата програма“.

#Корнелия Нинова #служебен кабинет

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници