Първи ЛОТ на АМ „Струма“ ще е готов до юни

Първи ЛОТ на АМ „Струма“ ще е готов до юни
През пролетта, веднага щом времето позволи, ще започне строителството и на втория ЛОТ – от Дупница до Благоевград, каза Лиляна Павлова. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

До юни ще бъде въведен в експлоатация първият ЛОТ на магистрала „Струма“ - това е участъкът до Дупница, заяви в интервю за Информационна агенция „Фокус“ Лиляна Павлова, министър на регионалното развитие и благоустройството в оставка.

„През пролетта, веднага щом времето позволи, ще започне строителството и на втория ЛОТ – от Дупница до Благоевград“, посочи тя.

Преди дни беше подписан договорът за строителство на ЛОТ 2 на автомагистрала „Струма“. Договорът за проектиране и строителство на участъка от Дупница до Благоевград е за 298 935 000 лв. без ДДС. Изпълнител е Консорциум „Струма – Лот 2“, гр. София, в който участват: „Импреза“ АД, гр. Рим, Италия, „ГБС Инфраструктурно строителство“ АД, гр. София, България, и „Пътстрой – 92“ АД, гр. София, България. Участъкът от Дупница до Благоевград е около 37 км. Той ще бъде изграден на инженеринг – проектиране и строителство едновременно, а срокът за изпълнение е 22 месеца.

Продължава работата и по ЛОТ 4 между Сандански и Кулата.
Европейската комисия официално и окончателно одобри цялата апликационна форма за изграждането на магистрала „Струма“ в ЛОТ 1 и 2, 4, както строителство и проектирането на ЛОТ 3.

„Проектът е на стойност 670 млн. лв. и най-важното е, че над половин милиард лева чрез европейско съфинансиране от Европейския кохезионен фонд вече са факт и са потвърдени“, каза Лиляна Павлова.

„Очаквахме одобрението на тази апликационна форма и сега вече сме напълно спокойни, че нещата в нашия сектор са напълно подредени, осигурено е финансирането и остава да се следи коректното изпълнение на проектите“, добави тя.

#ЕС #Кулата #Сандански #Благоевград #Дупница #Лиляна Павлова #магистрала „Струма” #Лот

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници